Daniel Lobry Blog

Daniel Lobry Blog

.................................................................................................................................

Welkom op mijn blog. Hier post ik zo vaak als mogelijk nieuwe dingen die ik meemaak op school! Ook plaats ik artikelen die ik leuk of interessant vind, zoals schilderen en fotografie. Mijn weblog dient ook als extra opslag van (les) materiaal en extra uitleg, als back up middel. Een reactie zou ik tof vinden! Veel plezier.

De wereld na de oorlog

AVOPosted by daniel lobry 02 Jul, 2017 15:07:00


Geschiedenis samenvatting De wereld na 1945Een groot deel van de wereld was in kampen verdeeld: Een kamp onder leiding van de Sovjet-Unie de ander onder leiding van de Verenigde Staten. Na de 2e wereldoorlog brak er een periode van spanning uit tussen de VS en de Sovjet-Unie. De Verenigde Staten hadden voor het eerst een atoombom gebruikt.
Bondgenootschappen uit de tweede wereldoorlog wantrouwde elkaar de wereld werd verdeeld in invloedssferen. Mensen leefden in voortdurende angst omdat er misschien een derde wereldoorlog zou uitbreken. Er werden allerlei verdagen gesloten over wapenbeheersing. Er werd afgesproken dat het gebruik, de productie of de verspreiding van kernwapens verboden moest worden en streng gecontroleerd moest worden. D Volkenbond werd vervangen door de Verenigde Naties doel; nieuwe wereldoorlogen moesten voor altijd voorkomen worden.

De koude oorlog: De Sovjet-Unie en de Verenigde Staten bouwden allebei een wapenarsenaal op om elkaar mee te bedreigen. De beide wereldmachten bestreden elkaar zonder dat er een oorlog uitbrak.

Powerpoint samenvatting les Havo 3 als voorbeeld voor het project.  • Comments(1)//blog.daniellobry.com/#post225