Daniel Lobry Blog

Daniel Lobry Blog

.................................................................................................................................

Welkom op mijn blog. Hier post ik zo vaak als mogelijk nieuwe dingen die ik meemaak op school! Ook plaats ik artikelen die ik leuk of interessant vind, zoals schilderen en fotografie. Mijn weblog dient ook als extra opslag van (les) materiaal en extra uitleg, als back up middel. Een reactie zou ik tof vinden! Veel plezier.

De Germanen

AVOPosted by daniel lobry 02 Jul, 2017 15:39:24


De Germanen waren rondtrekkende boeren, hielden vee en waren in stamverband georganiseerd. De Germaanse stammen bestonden uit edelen, vrije mannen, slaven. De Germanen waren reeds enkele honderden jaren in contact met de Romeinse beschaving. Zij keken enorm op naar de Romeinse technologie (op bijvoorbeeld landbouwgebied en luxe goederen) maar ook was er veel afgunst op de rijkdom van de Romeinen.

Afbeeldingsresultaat voor Si vis pacem, para bellum
Ook lieten sommige Germaanse stammen zich inhuren als legereenheid die meehielp bij de bewaking van de enorme grens, Rijn en Donau, om zo andere wilde Germaanse stammen tegen te houden. Die druk werd steeds heviger omdat vanuit het oosten de Slaven werden opgedreven richting het kernland van de Germanen, in het huidige Polen. Er waren altijd al invallen geweest, in elke beschaving, en normaal gesproken kon elke samenleving zich herstellen, maar de Romeinse akkerbouw beschaving was reeds ernstig verzwakt waardoor legereenheden steeds slechtere voeding kregen. Men schat ten tijde van de massale volksverhuizingen, over een periode van 200 tot 400 jaar het in totaal ging om 15000 Germanen die in die periode aanschuurden tegen de grenzen van het Rijk.

  • Comments(0)//blog.daniellobry.com/#post226